Konfirmation

Da du blev døbt, sagde dine forældre ja på dine vegne. Ved konfirmationen er det din tur til at sige ja til den kristne tro.
Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom og ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv.
Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes, før du kan blive konfirmeret.

Konfirmationsforberedelse

Man går til konfirmationsforberedelse i det sogn, hvor man bor. Der er konfirmationsforberedelse i Skamstrup Præstegård tirsdage kl. 13.30-15.00 og i Stigs Bjergby Præstegård tirsdage 13.30-15.00 eller 15.15-16.45. Man behøver ikke at være sikker på, om man vil konfirmeres, inden man begynder at gå til præst. 

Vi mødes en gang om ugen og hører om Gud og Jesus, men taler også om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget. Om kærlighed. Om venner. Men også om hvad der sker, når man dør. Og om at være ked af det. 

Undervisningen er kun en del af det fællesskab vi gerne vil have dig med i. Vi laver konfirmandlejr med overnatning i kirken, deltager i det årlige konfirmandtræf i Roskilde Domkirke, og du kan prøve at være med til at forberede og afholde en gudstjeneste. Onsdagen før påske afholder vi Påskelegedage, hvor I konfirmander også er en vigtig del, da I skal være gruppeansvarlige og dermed have ansvar for de mindre børn der kommer.

Ud over konfirmationsforberedelsen skal du deltage i mindst 10 gudstjenester op til din konfirmation.

 


 

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationer i en af vores kirker går præst og konfirmander ind i kirken sammen. Som konfirmand får du din helt egen plads – nemlig på en stol ud for den stolerække, hvor din familie sidder.
Konfirmationen starter som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Bibelen. Så holder præsten en kort prædiken, der også er en tale til jer konfirmander. Og I siger trosbekendelsen sammen.


Selve ritualet foregår oppe ved alteret, hvor I konfirmander knæler. Præsten siger hver enkelt konfirmands navn, og du bekræfter troskendelsen ved at sige ja og blive velsignet. Bagefter siger præsten et bibelvers – dit helt eget konfirmationsord, som du kan tage med videre ud i livet.
Når alle er blevet konfirmeret, slutter I af med at sige fadervor sammen.
Resten af gudstjenesten sidder du nede på din plads, og alle konfirmander forlader kirken i procession sammen med præsten før resten af menigheden.

Kommende datoer

Konfirmationsdatoer for 2020 er 19. april i Mørkøv Kirke, den 26. april i Stigs Bjergby Kirke, den 8. maj i Skamstrup Kirke og den 10. maj i Frydendal Kirke. 

Konfirmationsforberedelsen begynder med en orienteringsaften for konfirmander og forældre i Mørkøv kirke d. 28. august kl. 19.30.

Konfirmationsdatoer for 2021 er 11. april i Stigs Bjergby Kirke, den 18. april i Mørkøv Kirke, den 30. april i Skamstrup Kirke og den 2. maj i Frydendal Kirke.

Datoer for 2022 og frem kan vi ikke offentliggøre endnu, da vi overvejer at ændre på de datoer, vi indtil nu har brugt. Det er vi i gang med en drøftelse om – også med vores kolleger i området. Vi forventer først at kunne komme med en udmelding efter sommerferien. 

 

Tilmelding til det kommende år her.